Potrawa tak łatwa do wykonania. Sama wykonuje ją od niepamiętnych czasów. Chyba każdego z nas rodzice bądź babcia uczyła robić omlet. Ja brałam nauki u mamy, która zawsze serwowała w sobotnie poranki.
Niezastąpiony posiłek każdego sportowca czyli omlet – prawdziwy wulkan białka! Ulubiony posiłek crossfiterów. Najlepiej jeszcze z lejącym żółtkiem na szyneczce i z warzywami. Pomimo, że jest on bardzo prosty do zrobienia, to pomogę wam dziś go zrobić „po mojemu” 🙂
Omlet z szynką i pieczarkami
Składniki:
4 jaja
Koper
Olej kokosowy
2 plastry szynki
2 pieczarki
Sól himalajska/pieprz cytrynowy
2 kromki chleba razowego
Cebula
Wykonanie: Na na rozgrzaną patelnię daję łyżkę oleju kokosowego. Następnie wrzucam tam pokrojoną szynkę i wcześniej umyte pieczarki. Do tego kroję też cebulę i wrzucam ja na patelnię. Wtedy trzeba wszystko ładnie „zeszklić”, a następnie wbić jaja i przykryć patelnię pokrywką. Smażymy to na małym ogniu, doglądając aby jajko było lejące . Gdy potrawa jest już gotowa, posypuję ją koprem i jem z chlebem grillowanym na płycie 🙂